Gå till innehåll Gå till sidfot

FAQ

Här finner du vanligt förekommande frågor och svar.

Du finner våra återförsäljare här 

Här kan du se aktuell leveranstid.

Vi har några förslagskulörer som du kan se på respektive dörr men du kan även välja valfri NCS-S eller RAL kulör.

Ja som standard är de släta på insidan. Det går att välja till lika insida som utsida. Dekorlistad eller spårad beroende på utsidan av dörren.

Standard är 4 mm tjockt 3-glas isolerglas. Du kan även välja till härdat eller laminerat glas. Vissa dörrar har det som standard, se respektive dörr.

När du tittar från utsidan på en utåtgående dörr så är det den sidan som gångjärnen sitter på som är hängningen. På en inåtgående dörr tittar du från insidan på gångjärnens placering.

En pardörr består av två dörrblad som sitter bredvid varandra i samma karm. Dörrbladen möts på mitten när du stänger dörren.

Här kan du läsa mer om vilka garantier som vi lämnar på våra ytterdörrar.

Den ska rengöras med jämna mellanrum med vatten och lite milt diskmedel. Starka lösningsmedel kan ge missfärgningar.

Ja vi målar många svarta dörrar. Mörka färger alstrar mer värme än ljusa och det kan bli något mer rörelse i materialet pga. detta då trä är ett naturligt och levande material som rör sig. Båda formstabiliteten och färgbeständighetsgarantin utgår vid val av NCS S 7500-N eller mörkare.
Det man kan tänka på med mörka kulörer är tex att man fortare ser på en svart dörr om färgen börjar bli matt. En tvätt och eventuellt en vaxning kan behövas tidigare än på en vit eller ljus färg.

Modulmått är det tomma hålet i väggen medan karmyttermått är måttet på partiet som ska in i hålet i väggen. Karmyttermåttet är mindre för att man ska kunna justera och dreva dörren.

Täta enkeldörrar har U-värde 0,77. Med glas är det från 0,9. Väljer du till lågenergi är U-värdet från 0,65.

Denna webbplats använder kakor/cookies för att ge dig som besökare optimerad funktionalitet och bättre användarupplevelse samt för att vi ska kunna analysera trafiken på våra webbsidor.