Gå till innehåll Gå till sidfot

Ytterdörrar


Välj rätt ytterdörr för att ge ditt hem ett imponerande första intryck

Våra hantverkare har flera generationers kunskap och känslan för träråvaran i sina händer. Sedan 1959 har vi lagt stort värde vid det genuina och långsiktigt hållbara, vid äkthet och traditionellt hantverkskunnande. Därför kan vi idag med stolthet leverera gedigna högkvalitativa ytterdörrar som lever upp till de allra senaste teknologiska förväntningarna.

När det gäller att skapa ett imponerande första intryck är valet av ytterdörr avgörande. En ytterdörr säger mycket om ditt hem och är ett viktigt element i dess karaktär och stil. Att välja rätt ytterdörr kan inte bara förbättra husets utseende, utan även öka säkerheten och energieffektiviteten. Det finns många faktorer att överväga när man väljer en ytterdörr: stil, material, färger och funktioner. Beroende på ditt hemmets arkitektur och personliga preferenser kan en modern och minimalistisk ytterdörr ge en elegant touch, medan en klassisk trädörr kan skapa en varm och inbjudande känsla. För att hitta den perfekta ytterdörren är det viktigt att göra noggranna undersökningar, jämföra olika alternativ och överväga dina behov och budget. I denna artikel kommer vi att utforska olika typer av ytterdörrar, deras fördelar och vilka faktorer du bör överväga innan ett köp. 

Se här vår information om att välja ytterdörr.


Alla enkeldörrar i serie Trend, Tidlös och Tradition är inbrottskyddade som standard. De uppfyller kraven för RC2 (utan glas) och RC2N (med glas) enligt SS EN 1627:2021, testade på RISE. Även pardörrarna är uppbyggda på samma sätt.

 

Grön Ytterdörr med glas

Enkeldörrar Tradition

Våra ytterdörrar i serie Tradition bygger på design och stilideal som grundades för flera hundra år sedan. Användandet av spröjs, speglar och dekorlister var den tidens sätt att skapa vackra entréer och allt var genomsyrat av hanverksglädje och mycket stort kunnande.

Enkeldörrar Trend

Våra ytterdörrar i serie Trend har ett uttryck som är anpassat för den nya arkitekturen, samtidigt som den stakar ut vägen för den framtida. Formspråket tar trots sin enkelhet för sig och visar upp sin självständighet med design, färger och material.

Enkeldörrar Tidlös

Våra ytterdörrar i serie Tidlös tar inte plats och det är inte heller meningen. Den bara finns där, som en pålitlig beprövad kärlek. De vackra spårfrästa dörrarna har en neutral och självklar framtoning som är skapad för att matcha klassisk svensk arkitektur.

Utvalda enkeldörrar

Granberg
Grytnäs
Kullsbjörken glas
Mon glas
Sjösala glas

Utvalda pardörrar

Björkberg
Brenäs glas
Fornby
Kullsbjörken
Vargnäs

Vanliga frågor

Det beror på flera saker. Vi har sammanställt en liten en sida, att välja Ytterdörr

Ja, alla våra ytterdörrar har 55 mm isolering. För mer info se teknisk information.

Karmen är 55x104 m.m. furu.

Dörrbladet har ett ramträ av 55x40 mm furu.Utanpå ligger 0,5 mm aluminiumplåt och utanpå det HDF Boardskiva.

 

 

 

Om du tittar på dörren utifrån sett, om gånjärnen sitter på vänster sida är dörren vänsterhängd. Om gångjärnen sitter på högersida är den högerhängd.

Normal tillverkningstid ligger mellan 5 till 8 veckor.
Gäller naturligtvis inte dörrar som finns på lager.

 

Karm ingår i alla våra ytterdörrar. Anledningen är att bl.a. gångjärns utformning, placering och antal skiljer sig mellan tillverkare och modeller. Även tätningslisters placering skiljer sig så för att garantera en tät och välfungerande ytterdörr så hör karmen ihop med dörrbladet.

Vanliga sökningar

Leksandsdörrens ytterdörrar är testade av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut
och uppfyller alla de kvalitetsnormer som anges i svensk standard SS EN 14351-1:2006+A1:2010.

För produkter tillverkade av Leksandsdörren AB lämnas

2 års funktionsgaranti 

10 års garanti mot krokigt dörrblad mer än 4 mm

10 års garanti mot kondens lämnas på isolerglaset