Gå till innehåll Gå till sidfot

Ytterdörrar

Våra hantverkare har flera generationers kunskap och känslan för träråvaran i sina händer. Sedan 1959 har vi lagt stort värde vid det genuina och långsiktigt hållbara, vid äkthet och traditionellt hantverkskunnande. Därför kan vi idag med stolthet leverera gedigna högkvalitativa ytterdörrar som lever upp till de allra senaste teknologiska förväntningarna.

Välj rätt ytterdörr för att ge ditt hem ett imponerande första intryck

När det gäller att skapa ett imponerande första intryck är valet av ytterdörr avgörande. En ytterdörr säger mycket om ditt hem och är ett viktigt element i dess karaktär och stil. Att välja rätt ytterdörr kan inte bara förbättra husets utseende, utan även öka säkerheten och energieffektiviteten. Det finns många faktorer att överväga när man väljer en ytterdörr: stil, material, färger och funktioner. Beroende på ditt hemmets arkitektur och personliga preferenser kan en modern och minimalistisk ytterdörr ge en elegant touch, medan en klassisk trädörr kan skapa en varm och inbjudande känsla. För att hitta den perfekta ytterdörren är det viktigt att göra noggranna undersökningar, jämföra olika alternativ och överväga dina behov och budget. I denna artikel kommer vi att utforska olika typer av ytterdörrar, deras fördelar och vilka faktorer du bör överväga innan ett köp. 

Ska du köpa eller byta din ytterdörr?

Vi har många olika varianter av ytterdörrar. Se här vår info om att välja ytterdörr.

Våra ytterdörrar är uppdelade i tre olika serier Trend, Tradition och Tidlös. Klicka på respektive kategori för att se ytterdörrarna.

Ytterdörr Plintsberg Serie Trend

Enkeldörrar Trend

Våra ytterdörrar i serie Trend har ett uttryck som är anpassat för den nya arkitekturen, samtidigt som den stakar ut vägen för den framtida. Formspråket tar trots sin enkelhet för sig och visar upp sin självständighet med design, färger och material.

Ytterdörr Hedby Seria Tidlös

Enkeldörrar Tidlös

Våra ytterdörrar i serie Tidlös tar inte plats och det är inte heller meningen. Den bara finns där, som en pålitlig beprövad kärlek. De vackra spårfrästa dörrarna har en neutral och självklar framtoning som är skapad för att matcha klassisk svensk arkitektur.

Ytterdörr Edshult Serie Tradition

Enkeldörrar Tradition

Våra ytterdörrar i serie Tradition bygger på design och stilideal som grundades för flera hundra år sedan. Användandet av spröjs, speglar och dekorlister var den tidens sätt att skapa vackra entréer och allt var genomsyrat av hanverksglädje och mycket stort kunnande.

Utvalda enkeldörrar

Granberg
Grytnäs
Kullsbjörken glas
Mon glas
Mälarvik

Utvalda pardörrar

Björkberg
Brenäs med glas
Fornby
Kullsbjörken tät
Laknäs

Vanliga frågor

Det beror på flera saker. Vi har sammanställt en liten en sida, att välja Ytterdörr

Ja, alla våra ytterdörrar har 55 mm isolering. För mer info se teknisk information.

Karmen är 55x104 m.m. furu.

Dörrbladet har ett ramträ av 55x40 mm furu.Utanpå ligger 0,5 mm aluminiumplåt och utanpå det HDF Boardskiva.

 

 

 

Om du tittar på dörren utifrån sett, om gånjärnen sitter på vänster sida är dörren vänsterhängd. Om gångjärnen sitter på högersida är den högerhängd.

Normal tillverkningstid ligger mellan 5 till 8 veckor.
Gäller naturligtvis inte dörrar som finns på lager.

 

Karm ingår i alla våra ytterdörrar. Anledningen är att bl.a. gångjärns utformning, placering och antal skiljer sig mellan tillverkare och modeller. Även tätningslisters placering skiljer sig så för att garantera en tät och välfungerande ytterdörr så hör karmen ihop med dörrbladet.

Vanliga sökningar

Leksandsdörrens ytterdörrar är testade av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut
och uppfyller alla de kvalitetsnormer som anges i svensk standard SS EN 14351-1:2006+A1:2010.

För produkter tillverkade av Leksandsdörren AB lämnas

2 års funktionsgaranti 

10 års garanti mot krokigt dörrblad mer än 4 mm

10 års garanti mot kondens lämnas på isolerglaset