Gå till innehåll Gå till sidfot

Innerdörrar

Vill du ha en innerdörr som sticker ut?

Leksandsdörren tillverkar äkta svensktillverkade innerdörrar skapade med kärlek för hantverk och tradition.

Genom modern teknik och flera generationers hantverkskunnande tillverkar vi högkvalitativa innerdörrar med vacker design som håller över tid.

Ramverket i de massiva innerdörrarna är av utvald furu och lamellimmas. Lamellerna vänds sedan för att skapa bästa stabilitet och det blir kvistfria kanter och profiler. För att få en vacker innerdörr är lamellerna klädda med HDF-board. Profilernas vackra design har sitt ursprung från bygdens arv från tidigare generationer.

Färgen som vi använder är vattenbaserad och miljövänlig med en hög hållbarhet och den ger en vacker finish.

Innerdörrar levereras med eller utan karm.

 

Utvalda enkeldörrar

Idre 2
Leksand 2
Leksand 4
Leksand Glas SP6
Siljan 1

Utvalda parinnerdörrar

Idre 2 Parinnerdörr
Leksand 4 Parinnerdörr
Leksand Glas SP6+SP6
Leksand Glas SP8+SP8

Vanliga frågor

Om ditt hus är byggt eller renoverat efter 1972 så har du förmodligen gångjärn av typen "snap-in". Då kan du enkelt byta dörren själv på både enkel- och parinnerdörr.

Vi har tre alternativ av tröskel och det är tillval. Tröskelplatta 9mm hög används som avgränsning i golvbeläggningen samt ventilation under dörrblad. Falsad tröskel används om man vill ha tät anslutning mellan dörrblad och tröskel. Badrumströskel 25mm hög är lämplig för uppvik av plastmatta eller tätskikt under klinkergolv. Den ger ventilation under dörrbladet.

Du finner våra återförsäljare här. Du kan även beställa direkt här på vår hemsida.

I Sverige har våra innerdörrar mått som varit standardiserade i många år. Om din gamla dörr tillverkats efter 1972 så har du troligtvis "snap-in" gångjärn och då borde ditt nya dörrblad passa i din gamla karm. Måtten på din gamla dörr ska vara 40mm tjock och1940mm eller 2040mm hög. Måttet mätt från mitten av gångjärnen ska vara 1540mm. Om du köper en hel modul, det vill säga dörr och karm, avser modulmåttet hålet i väggen. Karmens yttermått är 12mm mindre än hålet i väggen för att kunna justera karm och vägg.

Alla våra modeller går att få som skjutdörr. Vi säljer även pocketkarmar för inbyggnad av skjutdörr.

Vi tillverkar både specialmått och kan modifiera modeller om du inte hittar det du söker bland standardsortimentet.

 

För innerdörrar tillverkade av Leksandsdörren AB lämnas

2 års funktionsgaranti räknat från leveransdagen