Gå till innehåll Gå till sidfot

Att välja ytterdörr

Som husägare är det viktigt att veta att man har gjort sitt yttersta för att försköna och trygga sitt hem. När du väljer dörr måste du självklart utgå från huset du bor i, när det är byggt, vilket material det är gjort av och vilka färger det har. Men valet påverkas också förstås av din personliga smak; vågar du göra ett starkt färgval eller känner du dig mer harmonisk med en neutral dörr? En modern dörr är betydligt mer än en köldbarriär. Den utgör även gränssnittet mellan ditt privatliv och det stressiga arbetslivet utanför och är den första varma famnen som välkomnar dig och dina vänner. Entrémiljön har kort sagt blivit husets och ägarens signum. Som svar på det hämtar vi vår designinspiration ur leksandsbygdens rika kulturarv, vilket vi kombinerar med moderna trender, strömningar och visioner i samhället. 

Tänk på att du ska leva med din entré i många år och att välja dörr handlar om att göra ett viktigt val.  För att underlätta för dig har vi därför delat in våra modeller i: PardörrarTrendTidlösTradition och Garageportar.

Alla enkeldörrar i serie Trend, Tidlös och Tradition är inbrottskyddade som standard. De uppfyller kraven för RC2 (utan glas) och RC2N (med glas) enligt SS EN 1627:2021, testade på RISE. Även pardörrarna är uppbyggda på samma sätt.

Serie Trend

Serie Trend har ett uttryck som är anpassat för den nya arkitekturen, samtidigt som den stakar ut vägen för den framtida. Formspråket tar trots sin enkelhet för sig och visar upp sin självständighet med design, färger och material.

Se våra dörrar i serien Trend här.


Serie Tidlös

Vår serie Tidlös tar inte plats och det är inte heller meningen. Den bara finns där, som en pålitlig beprövad kärlek. De vackra spårfrästa dörrarna har en neutral och självklar framtoning som är skapad för att matcha klassisk svensk arkitektur. 

Se vår dörrar i serie Tidlös här.


Serie Tradition

Serie Tradition bygger på design och stilideal som grundades för flera hundra år sedan. Användandet av spröjs, speglar och dekorlister var den tidens sätt att skapa vackra entréer. Allt var genomsyrat av hanverksglädje och mycket stort kunnande. Fortfarande idag använder vi oss av ritningar som är inspirerande av den tidens uttrycksfulla dörrmodeller men anpassade efter LeksandsDörrens kunskaper i modern tillverkning.

Se våra dörrar i serie Tradition här.


Pardörrar

Finns det något vackrare och pampigare än en välgjord pardörr? Vi på LeksandsDörren tycker i alla fall inte det. Har man bara plats och huset i övrigt stämmer överens utgör pardörren en oslagbar välkommande och stimulerande entré, för såväl vardag som för fest. Fullt uppslagen är den dessutom väldigt praktisk.

Se våra pardörrar här.